ANTALYA / AKSU - Karaöz Ortaokulu

E-Safety Güvenlik Politikamız

Okulumuz, Sanal platformların ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanmakta olup öğrencilerin sanal ortamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri ve bunlara tepki vermek ve stratejiler geliştirmenin yollarını öğrenmeleri için destekleyici çalışmalar yapmalıdır. Okul idarecileri ve öğretmenlerimiz etkileşimli olarak öğrencilerimizin ve personellerimizin sanal ortamlarda potansiyel zararlardan korunmasını sağlamakla yükümlü sorumludur.

OKULUMUZDA  GÜVENLİ İNTERNET UYGULAMALARI

1)OKULUMUZUN e-Güvenlik POLİTİKASI

2)OKULUMUZUN e-Güvenlik AMACI

OKULUMUZ,

·                 Güvenli bir internet ortamı şartlarını sağlamak için ; toplumun tüm üyelerinden beklenen ana ilkeleri, güvenli ve sorumlu kullanım teknolojisi ile ilgili olarak tanımlamalıdır. Bu tanımlamalar ışığında okul içinde öğrencilerin güvenli teknoloji kullanımını sağlamalıdır.

·                 Okul personeli ve öğrencilerini çevrimiçi olarak korumak ve güvenliğini sağlamak.

·                 Tüm personelin  ve öğrencilerin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışları çevrimiçi olarak modellemek ve teknolojiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmak amaçlarımızdandır.

3)OKUL PERSONELİNİN SORUMLULUKLARI

·                 Okul sistemlerinin ve verilerin güvenliğinden sorumlu olmak.

·                 Bir dizi farklı çevrimiçi güvenlik konusundaki farkındalığa sahip olmak ve onların bakımında çocuklarla nasıl ilişkili olabileceklerini bilmek.

·                 Yeni ve gelişmekte olan teknolojiler kullanıldığında iyi uygulamaları modelleme

·                 Mümkün olduğunca müfredat ile çevrimiçi güvenlik eğitimini ilişkilendirme.

·                 Olumlu öğrenme fırsatlarına vurgu yapmak.

4)ÖĞRENCİLERİN  BAŞLICA OLASI SORUMLULUKLARI

·                 Çevrim içi ve çevrimdışı başkalarının hislerine ve haklarına saygı duymak.

·                 Okulun belirlenen güvenlik politikasına ve kurulca alınan kararlara uymak

·                 İşler ters giderse, güvenilir bir yetişkinden yardım istemek ve çevrimiçi güvenlik sorunlarıyla karşılaşan diğer kişileri desteklemek.

5)VELİLERİN BAŞLICA OLASI SORUMLULUKLARI

·                 Teknoloji ve sosyal medyanın güvenli ve uygun kullanımını modellemek.

·                 Davranışlarında, öğrencinin çevrimiçi olarak zarar görme tehlikesi altında olduğunu gösteren değişiklikleri belirlemek.

·                 Okul veya diğer uygun kurumlardan, kendileri ve ya çocukları çevrimiçi problem veya sorunlarla karşılaşırsa yardım veya destek istemek.

·                 Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.

6)ÇEVRİMİÇİ GÖRÜNTÜ VE VİDEOLAR YAYINLAMA

·                 Okul, çevrimiçi paylaşılan tüm resimlerin ve videoların okul resim kullanımı politikasına uygun şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.

·                 Okul, resimlerin ve videoların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı gibi diğer politikalar ve prosedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır.

·               Görüntü politikasına uygun olarak, öğrencilerin resimlerinin / videolarının elektronik olarak yayınlanmasından önce her zaman ebeveynlerin yazılı izni alınacaktır.

Yayın: 06.02.2023 - Güncelleme: 06.02.2023 13:21 - Görüntülenme: 102